Hoppa till sidans innehåll

Jacob Spaeth ersätter Kirk Haviland

10 APR 2013 13:49
Karlskoga Bats har fått ett återbud från kanadensaren Kirk Haviland, men kan redan presentera en mer än fullgod ersättare i amerikanen Jacob Spaeth.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:14

Den kanadensiska catchern, Kirk Haviland, meddelade för någon vecka sedan att han inte kommer till Karlskoga i sommar. Han väljer av personliga skäl att spendera sommaren i Kanada efter att ha spelat i Australien under vinterhalvåret.

Efter en tids rekryteringsprocess är det nu klart att det blir Jacob Spaeth som ersätter Kirk. Jacob är inte catcher utan trivs bäst på middle infield och centerfield. Jacob har en mycket fin collegekarriär bakom sig. Collegespelet inleddes på Madison College där han blev uttagen till både All-conference, All-region och All-District. Han är med i skolans rekordbok för hits (24:e plats), runs (3:e plats) och stulna baser (1:a plats). Efter sina två år på Madison gick han vidare till spel Division 1-skolan University of Dayton. Även här blev han uttagen till All-conferencelaget efter att ha slagit imponerande .379 med ett .480 on base percentage. På Dayton vann Jacob Atlantic 10 conference championship tillsammans med en av de andra nykomlingarna i Karlskoga, Aaron Dunsmore. De båda spelade även tillsammans i  en säsong i summerball med Swift Current Indians. Även denna gång vann duon ett mästerskap. Karlskoga Bats hoppas att Jacob och Aaron kan fortsätta på den inslagna vägen och vinna ett mästerskap även i Sverige.

Jacob arbetar för nuvarande som assisterande coach på Madison College och anländer till Karlskoga innan seriestart.

 

Även om det är tråkigt att Kirk Haviland inte dyker upp så har Karlskoga på papperet blivit ett bättre lag av denna förändring. Jacob är en betydligt vassare slagman än Kirk och att han dessutom är snabb och kan stjäla baser tillför en till dimension i Karlskogas offensiv. Kirk lämnar en lucka på catchersidan, men Karlskoga räknar med att den kan fyllas på ett tillfredsställande sätt av Jimmy Follin, Christoffer Johansson och Aaron Dunsmore.

 

Skribent: Kga Bats

Banner_Antidop

 

Stöd Karlskoga Bats genom att
klicka på Bannern

 

Colloseum Club

KEMAB

Kga_kommun


Masten

  harrys

PE


HB

mf

Postadress:
Karlskoga BBK - Baseboll och Softboll
C/o Daniel Lindkvist, Duvbovägen 9
69136 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info